کبررسی تاثیر افزودن متیونین به جیرههای حاوی تانن بر عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی در برههای عربیپایان نامه |
بهره برداری بیرویه از منابع پایه، محدودیت در توسعه تولیدات کشاورزی، تخریب مراتع و خشکسالی از جمله عواملی هستند که محدودیت منابع مواد خوراکی در دسترس برای تغذیه دام را موجب گردیدهاند. سالانه حجم عظیمی از بقایای کشاورزی حاصل می شود که میتوان از آنها درتغذیه دام استفاده نمود (فضائلی و زاهدی فر، 1383). به طور کلی بیش از نیمی از منابع گیاهی تولیدی در کشور به صورت پسمانده و تولیدات فرعی در مزارع و باغات و نیز اماکن فراوری محصولات کشاورزی بر جای میماند که دآرای ارزش غذایی متنوعی بوده و میتوان از آنها در تغذیه دام استفاده نمود. با انجام پژوهشها و افزایش اطلاعات مربوط به ارزش غذایی پسماندها، توسعه و به کارگیری فنآوریهای مناسب جهت فرآوری و غنیسازی و تلاش برای کاهش اثرات برخی مواد ضد تغذیهای موجود در آنها، کاربرد آنها در تغذیه دام، امکان پذیر بوده و میتوان به کمک آنها برخی از محدودیتهای موجود در رابطه با خوراک دام را برطرف نمود.
انار از جمله محصولات کشاورزی است که فرآورده های فرعی آن (پوست و تفاله دانه) حدود 40 تا 45 درصد وزن میوه را تشکیل میدهد ولی اطلاعات اندکی درباره ارزش غذایی آن وجود دارد. یکی از محدودیتهای استفاده از پوست میوه انار مقادیر بالای تانن در آن میباشد که علاوه بر خاصیت قابض بودن سبب رسوب پروتئینهای موجود در ساختمان میکروارگانیسمهای شکمبه دام نیز می شود. پوست میوه انار علاوه بر تانن دارای آلکالوئید نیز میباشد (فیضی، 1382). میزان تانن پوست انار 2/206 گرم در کیلو گرم ماده خشک میباشد (فیضی و همکاران، 1389). عمده ترین ویژگی تاننها ظرفیت باند شدن با پروتئینها میباشد که باعث اثر ممانعت آنزیمی میگردد (دانش مسگران، 1388).
نشخوارکنندگان نیز همانند تک معدهایها به مواد غذایی حاوی اسید آمینه ضروری احتیاج دارند. اگر چه میکروارگانیسمهای شکمبه منبع عمده تامین کننده پروتئین بوده و الگوی اسیدهای آمینه جیره را تغییر میدهند. در نتیجه، منابع اسیدآمینه که از شکمبه وارد روده باریک شده و دارای قابلیت جذب هستند، از اهمیت زیادی برخوردار می باشند. زمانی که پروتئین میکروبی به دلایلی محدود باشد و یا احتیاجات اسید آمینهای حیوان زیاد باشد، ممکن است پروتئین میکروبی تکافوی نیاز حیوان برای نگهداری و تولید (رشد و شیردهی) را نکند (مارجین[1] و تیت گمر[2]، 1992). متیونین یکی از اولین اسیدهای آمینه محدود کننده برای شیر و پروتئین شیر در بسیاری از جیره های غذایی گاوهای شیری است. متیونین موجود در جیره غذایی ابتدا تحت تاثیر تجزیه میکروبی قرار میگیرد و سپس از شکمبه عبور و در روده بزرگ جذب شده و در دسترس سلولهای بدن قرار میگیرد. جریان متیونین در روده بزرگ می تواند با اضافه کردن مکمل متیونین و یا حمایت تولید پروتئین میکروبی افزایش یابد به دنبال آن جریان پروتئین میکربی در روده کوچک افزایش مییابد. 80-50 درصد پروتینها از تولید پروتئین میکروبی در روده بزرگ بوجود می آید که ترکیب اسیدهای آمینه آنها شبیه شیر است. توانایی تانن در باند شدن با پروتئینها سالهاست كه اثبات شده است و تحقیقات زیادی در این زمینه انجام گرفته است. نمونه تاریخی آن تهیه چرم از پوست حیوانات با بهره گرفتن از عصاره گیاهان حاوی تانن میباشد. چگونگی واكنش تانن و پروتئین به ساختار پروتئین و تانن واكنش دهنده بستگی دارد. خصوصیات پروتئین كه می تواند باعث ایجاد پیوند قوی با تانن شود، شامل وزن مولكولی زیاد، داشتن ساختمان باز و انعطافپذیر و غنیبودن از اسید آمینه پرولین میباشد. همچنین خصوصیات تانن كه باعث ایجاد كمپلكس تانن ـ پروتئین میشود شامل وزن مولكولی زیاد و ساختار گسترده و انعطافپذیر میباشد(هروات[3]، 1981).
در ایران تا كنون در مورد تعیین اثر تانن بر روی اسیدهای آمینه در شكمبه گزارشی منتشر نشده است. همچنین در مورد بازده استفاده از پوست انار در تغذیه دام نیز تحقیقات كمی انجام شده است. بنابراین این پژوهش در مورد بررسی تاثیر افزودن متیونین به جیرههای حاوی تانن بر عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی در برههای عربی بر اساس فرضیه های زیر انجام شد.
خرید اینترنتی فایل متن کامل :
1-2 فرضیه ها
H0– افزودن متیونین به جیره حاوی پوست انار تاثیری بر فراسنجه تولید گاز جیره ندارد.
H1– افزودن متیونین به جیره حاوی پوست انار میتواند فراسنجه تولید گاز جیره را تحت تاثیر قرار دهد.
H0– تاثیر تانن بر هضم مواد مغذی با افزودن متیونین تغییر نمییابد.
H1– تاثیر تانن بر هضم مواد مغذی با افزودن متیونین تغییر مییابد.
H0– افزودن متیونین به جیره حاوی تانن تاثیری بر الگوی رشد و اجزای لاشه برههای تغذیه شده با این جیرهها ندارد.
H1– افزودن متیونین به جیره حاوی تانن میتواند الگوی رشد و اجزای لاشه برههای تغذیه شده با این جیرهها را
تحت تاثیر قرار دهد.
1-3 اهداف پایان نامه:
- بررسی تاثیر افزودن متیونین به جیره حاوی پوست انار بر فراسنجه تولید گاز جیره
- بررس تاثیر تانن بر هضم مواد مغذی با افزودن متیونین
- بررسی تاثیر افزودن متیونین به جیره حاوی تانن بر الگوی رشد و اجزای لاشه برههای تغذیه شده با این جیرهها
1-4 نوآوری
افزودن متیونین به جیره های حاوی تانن در نشخوار کنندگان کوچک در راستای کاهش اثرات ضد تغذیهای آن و بهبود عملکرد حیوان
[1] – Merchen
[2] – Titgemeyer
[3] – Horvath
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1400-05-08] [ 04:39:00 ب.ظ ]
|