تاثیر ماده آلی، پتاسیم و تنش رطوبتی بر کمیت و کیفیت پیاز |
بر اساس آمار موجود، جمعیت دنیا تا سال 2025 به 8 میلیارد نفر و تا سال 2050 به 9/8 میلیارد نفر خواهد رسید. هر سال حدود 80 میلیون نفر به جمعیت دنیا افزوده می شود و 97 درصد افزایش جمعیت در کشورهای در حال توسعه رخ میدهد. بنابراین تا سال 2025 نیاز به تولید غذا دو برابر خواهد شد (کافی و همکاران، 1388). در حالی که هم اکنون بیش از 30 درصد مردم جهان از نظر تهیه مواد غذایی با مشکل روبرو هستند (دانشور، 1387) و امنیت غذایی کشورهای در حال توسعه از جمله ایران بیش از سایر کشورها تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. زیرا زمینهای حاصلخیز و منابع آب شیرین موجود در سطح جهان و بخصوص ایران محدود میباشد (کافی و همکاران، 1388).
اخیرا مصرف کنندگان خواستار غذای با کیفیت، سالم و محصولات ارگانیک هستند. البته کشاورزی ارگانیک هنوز برای محصولات کمی بکار میرود (Ouda و Mahadeen، 2008). کشاورزی شیمیایی باعث تخریب اراضی قابل کشت و افزایش آلودگی و نهایتا به خطر افتادن سلامتی می شود. بنابراین به منظور ایجاد تعادل، کشاورزی ارگانیک باید جایگزین کشاورزی شیمیایی، از طریق استفاده از منابع طبیعی مثل مواد آلی شود. کشاورزی ارگانیک به کاربرد درجهبندی شده فضولات حیوانی، کود محوطه مزرعه (FYM)، کود مرغی، کمپوست، بقایای گیاهی، کود سبز و غیره، که بهترین جایگزین برای کودهای شیمیایی مضر میباشند تاکید دارد. سیستمهای کشاورزی ارگانیک از سیستمهای غیرارگانیک مفیدتر میباشند و استفاده طولانی مدت از کودهای آلی باعث افزایش حاصلخیزی خاک و بهبود عملکرد دانه نیز میگردد (Ahmad و همکاران، 2007).
برای کاهش تاثیرات منفی تنش خشکی، پتاسیم نقش بسزایی دارد. زیرا در شرایط خشکی، پتاسیم فراوانی در بافتهای گیاهی تجمع مییابد و نقش مهمی در جذب آب بازی
خرید اینترنتی فایل متن کامل :
می کند (Fanaei و همکاران، 2009) به این صورت که، علاوه بر تنظیم حرکت روزنهها، با افزایش رطوبت نسبی برگها باعث افزایش مقاومت گیاه به تنش می شود (صدرزاده و معلمی، 1385). از طرفی، کاربرد پتاسیم، تاثیرات منفی تنش خشکی را از طریق افزایش عمق نفوذ ریشه کاهش میدهد (Valadabadi و Aliabadi Farahani، 2010).
1-2- اهمیت و دلایل توجیهی انجام تحقیق
1-3- اهداف
- بررسی تاثیر مواد آلی بر کیفیت و کمیت محصول پیاز
- بررسی تاثیر مواد آلی بر خصوصیات فیزیکی خاک
- بررسی تاثیر تنش رطوبتی بر کمیت و کیفیت محصول پیاز
- بررسی تاثیر پتاسیم بر کمیت و کیفیت محصول
- بررسی تاثیر پتاسیم بر خصوصیات خاک
- بررسی تاثیر پتاسیم بر کاهش اثرات منفی ناشی از تنش خشکی در پیاز
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1400-05-08] [ 10:31:00 ب.ظ ]
|